lørdag 20. februar 2010

Trøtt for tiden

De siste dagene...eller la oss si de siste to ukene...har jeg vært så sinnsykt trøtt! LilleMann var ikke så lett å avvenne pupp om natten, så han ligger fremdeles sammen med meg når han våkner. Han har en tendens til å sparke av seg dyna om natten og bli innmari kald. Da synes jeg IHVERTFALL synd på gutten, og tar han med opp i senga for å varme han. Resultatet er at han også har blitt ganske forkjølet. Hvordan hinderer man babyer i å sparke av seg dyna?

Dessuten synes jeg jo egentlig det er litt koselig å ha gutten oppi senga... Jeg sover dårligere, joda, men det er ren lykke å se gutten kroe seg inntil meg og lage koselyder. Jeg vet så godt at denne baby-perioden er over så altfor fort og vil så gjerne nyte hvert sekund av det.

 Lykken er å våkne til dette!

Soverutinene mine er ganske random akkurat nå. Siden jeg er våken halve natten, blir jeg helt utslått trøtt allerede i 18-tiden. Det er kjempetrist, for det går utover den lille tiden jeg har til å være sammen med de to andre barna mine som legger seg klokken 19.00 og 19.30. Dessuten er ikke LilleMann selv klar for senga før ca 20-tiden...

Noenganger MÅ jeg bare sove...men de fleste ganger kjemper jeg meg gjennom kvelden og legger meg i 22/23-tiden. Så må jeg opp igjen i 01-tiden fordi LilleMann har våknet. Da prøver jeg å ikke ta han ut av sengen, men vugge han videre i søvn og bre over han dyna skikkelig. Det funker flesteparten av gangene nå.

Så våkner han igjen i 04-tiden. Jeg har blitt så vant til at han er våken på så forskjellige tider nå at jeg sliter med å sove skikkelig mellom klokken 01 og 04... Jeg ligger mest og døser. Hjernen min arbeider hele tiden. Jeg hører sanger inni hodet, jeg tenker 1000 tanker og hvis jeg dupper av, drømmer jeg. Når klokken nærmer seg 04, våkner jeg skikkelig og nesten alltid timet med at LilleMann våkner. Jeg prøver å dysse han i søvn også da...men det ender som regel med at han våkner litt for mye istedet. Så tar jeg han til slutt opp i sengen for å legge han til og prøve å få mer søvn. Det nytter dårlig.

Han sovner som en sten, mens jeg ligger våken og ser på han. I det siste har jeg prøvd å legge han tilbake i sengen sin når han har spist ferdig. Da sover han videre der, men JEG sovner ikke igjen av den grunn. Noen netter ligger jeg lys våken. Andre netter kan jeg ligge å døse som jeg også gjør mellom 01 og 04. Når jeg skal stå opp klokken 07 for å gjøre klar de andre barna på skolen er jeg utslitt.

Så drar jeg på skolen i 08-tiden. Det går greit, men i det siste har det blitt mye hodepine og jeg sliter med å konsentrere meg. Sånn som i går...da greide jeg omtrent ikke sitte rett opp og ned på stolen! Jeg satt på lesesalen og brukte to timer på å lese en halv side. Blir ikke eksamen ut av det tempoet der! Øya gikk i kryss og tårene rant. Jeg svaiet på stolen og greide dermed ikke sitte stille. Jeg frøs så ille at jeg måtte ha på meg jakken og vantene. Dermed forstyrret jeg også resten av folka på lesesalen. Jakka mi knitrer nemlig. Selv MED jakka på, frøs jeg.

To timers strev for å komme en halv side videre i pensum

Ikke før klokka nærmet seg 12 begynte jeg å føle meg bedre. Da kom SuperSøster på skolen og hadde behov for å prate mer enn å lese, så vi satt dermed i kantinen fram til klokken var 15. Kom hjem ca klokken 16, etter å ha vært på butikken og vært med på å hente Prinsessa til SuperSøster i barnehagen. Allerede klokken 17 var jeg halvdød. Måtte legge meg når klokka ble 18...sov til klokka 22...så at Bjørgen tok gull og la meg igjen etterpå.

 Vakre SuperSøster er alltid førsteprioritet <3

Samme rutine i dag. Våken mye i løpet av natten. Men fikk sove litt lenger på morgenen. Guttene tok seg av LilleMann en stund mens jeg sov. Så jeg var heldig og fikk stå opp halv 10! :-D Flinke guttene mine. <3 Da stod jeg opp og tok en dusj sammen med LilleMann. Det er så herlig. Han elsker å bade!

Slik ser det ut fra mitt perspektiv, når jeg og LilleMann dusjer sammen <3

Jeg føler meg litt bedre i dag, fordi jeg fikk tid på morgenen og fordi jeg sov på kvelden i går. Men jeg vet jeg ikke er utsovet. Jeg vet jeg er nødt til å få LilleMann til å sove mer sammenhengende om natten!

3 kommentarer:

 1. Huff :/ det der er virkelig ikke bra! Jeg vet ikke hvordan jeg skal få hjulpet deg heller siden det er litt av det samme for meg, bare at jeg holdes våken eller døsen av andre grunner enn deg da. Vi hadde trengt en ferie, en skikkelig en. En sove, slække og ikke gjøre noe ferie!
  Vi er heldige som har menn som hjelper til da, det skal være sikkert.! Men stakkars, de er jo ikke mer enn mennskelige de heller, og blir slitne.

  Tror bare konkulsjonen må bli at vi MÅ sove litt på dagen begge to. Du får bare bli med meg hjem etter vi har lest litt, også sover vi en time eller to for så å reise tilbake og lese igjen. Tror det vil gjøre lesingen lettere og mer effektiv, samlivet med hunkene litt mer sprudlende (at vi ikke sover i fanget dems men heller kan varte opp de litt), og for ikke å snakke om kvalitetstiden med ungene. Den blir også mye bedre. Skal vi gjøre det?

  SvarSlett
 2. Kjøp en sånn "sovepose" på H&M! De koster 149kr, og er helt geniale. Vi bruker det til Aimée, for det var samme problem her. Men nå tar jeg bare på ho body+strømpebukse, også den soveposen utapå. Ser litt ut som en stor kjole med tjukke stropper over skuldrene;) VEEELDIG kjekt, og det har gjort at både ho og vi sover bedre, siden ho ikke våkner av den dumme dyna som enten er over ho eller sparket bort.
  Som jeg skrev på face: Prioriter å komme til hektene igjen. Det er så sinnsykt viktig. Det er uholdbart sånn du lever nå, helt klart! Gjør det som må til. Lån penger og dra på ferie, (all inclusive er genialt, barnevennlig også får du fly+hotell+mat+drikke i samme pris!) om du tror det kunne hjelpe. Om det blir med bare deg (evt +gubben eller ei venninne), eller hele familien, bare gjør det som må til for å få litt hvile. Det er faktisk viktigere enn noe annet, at du fungerer i hverdagen. Hvis ikke gjør du deg selv bare en bjørnetjeneste. Vi mødre prioriterer alle andre foran oss selv, og det er ikke sunt i lengden. Håper du finner en løsning, for du trenger litt avslapning nå! :)

  SvarSlett
 3. Vi bruker også sånn pose på datteren vårres, for hun er fæl til og sparke av seg dynen. Vi har kjøpt den på ikea, der har de ett lite utvalg, som ikke er så dyre :)

  SvarSlett