tirsdag 14. september 2010

Er det ikke Obligatorisk med sånne Interiørinnlegg?

Jeg har lagt merke til at alle mammablogger med respekt for seg selv har en masse interiørinnlegg. Sånn jeg forstår det, er man rett og slett bare en halvgod mor om man ikke har tenkt nøye igjennom innredningen på barnerommet, fargene i stua og tannbørsteplasseringen på badet.

Så da tenkte jeg å legge ut en del bilder av mitt vakre hjem. Her er alt like gjennomtenkt og tilrettelagt med tanke på smarte løsninger og fancy dekorering. Mye er hjemmemekka - særlig rotet.

Første jeg vil ta for meg er Stua. Stua er jo husets viktigste oppholdsrom og brukes til alt fra lekselesning til sofaslæffing til inntak av mer eller mindre næringsrik fyllmasse. Jeg anser selvsagt alt jeg skriver som smarte tips som dere lesere kan ta innover dere og bruke - eller misunne. Alt etter som.

Dette er TV-hjørnet i stua. Her har vi satt opp en altfor stor TV-benk som vi fikk gratis (og man sier takk til alt som er gratis, sant?) Den tar opp den plassen som ikke allerede er okkupert av vår gigantiske sofa; innkjøpt for et helt annet og mye større hjem. -Før vi flyttet til boligpriser langt over vår inntekt og plass deretter. Dette gir et ungdommelig preg av unkarsleilighet, der TV er midpunktet og sofaen skal ha plass til så mange som mulig. Veldig praktisk i en leilighet full av unger.


Detaljbilde for å vise en av de smarte løsningene i leiligheten. Alle spillene er stablet mer eller mindre gjennomtenkt oppå hylletoppen. Dette skaper en god atmosfære av hjemmelighet og vil dessuten, som en bonus, gjøre at ingen føler seg beklemt av overdreven huslighet når de kommer på besøk. Legg merke til regningbunken på toppen. Der kan den ligge og bli nesten helt glemt. Nesten.


Den praktiske innredningen gjør at det ikke skal mye til før det ser rotete ut, og dermed vil barna trives som plommen i egget. Ungene får også raskt god kjenneskap til filmutgivelser og er du strategisk kan du plassere dine favoritter nederst i hyllen - slik at det er den utdannelsen de starter med først. Viktig med god innflytelse tidlig.

Her har vi stuen fra motsatt vinkel. Spisebordet på motsatt side tar den lille danseplassen som skullle være igjen i stuen. På høyre side bak sofaen kan man skimte lekehjørnet til barnet i stolen. Her kan man gjemme alle lekene. Det er akkurat plass. Man kan også fra denne vinkelen se inn på kjøkkenet (åpningen til høyre) og vaskerommet (døren til venstre som desverre er lukket for annledningen). Legg merke til at bare tre av spisestuestolene er like. Lekker liten detalj.


Her er en av de mer geniale løsningene i leiligheten. Ettersom jeg går Idrettsvitenskap og studerer en del anatomi har jeg hengt to plakater med oversikt over skjellettet og musklene i menneskekroppen. Der henger de og minner meg på at jeg burde studert når jeg aldri egentlig får tid til det. Kilde til konstant dårlig samvittighet. Viktig for motivasjonen. Dyre var de også. Dyre pyntegjenstander er visst flotte greier. Dette er den dyreste pynten jeg har.Detalj. Sjekk hvordan rotet på toppen av skapet bryter med ordenen på innsiden. Dristig.


Dette er en detalj fra stuen med vinkel fra spisebordet mot vaskerommet. Her finnes en sjarmerende liten ovn med en enda mer sjarmerende liten peishylle. Denne kan dekoreres med det man har for hånden. En teiprull, en nøkkel og to klinkekuler f.eks. Legg merke til at alle telysholderne i leiligheten er tomme. Det kommer av at jeg alltid glemmer å kjøpe inn telys. Økonomisk. Må også nevne den elegante buen på speile som gir hjemmet et sjeldent særpreg. Den ble spesiallaget i samarbeid mellom min sønn og Helten. Veldig snedig. Rotet i bakgrunnen, det som vises i speilbildet er faktisk ekte rot. Lysene i lysestakene er barnelaget påskepynt som jeg ikke har hjerte til å ta ned. -Før julen kommer og vi lager ny pynt.

Slike ting har guttene mine hengt opp litt her og der. Det finnes tegninger på vinduer, speil, og ofte på kjøleskapet. Noen ting har de hengt rett på veggen også. Fullstendig i vater er det jo ikke, men det er en del av sjarmen. Alt som er laget med kjærlighet får lov til å henge der det er hengt til det faller ned.


Så der har dere min fantastiske Stue. En liten del av de 65 kvm vi lever på. I morgen skal jeg presentere kjøkkenet. Der har jeg en masse tips ang interiøret, spesielt. Det er nemlig særlig pent. Et av de store kluene er at vi leier - ikke eier. Det gjør at vi ikke har lov til å slå inn en spiker uten å ha søkt om tillatelse først. Så her kan vi dyrke latskapen og skylde på andre. Også veldig praktisk.

7 kommentarer:

 1. Hahaha, fantastisk innlegg ;D

  SvarSlett
 2. Knallbra med interiørtips, det trengs :-)
  Ble så inspirert at jeg måtte legge ut et innlegg om mitt siste innkjøp på min blogg. lenket også til ditt fantastisk innlegg her. Håper det er greit :-)
  Gleder meg til kjøkkentips !

  SvarSlett
 3. Og jeg som ble fristet av dobbeltmammas herlige innlegg, har nå smilt meg igjennom din fantastiske gjennomgang av stua!! Rett og slett utrolig mange praktiske og spreke løsninger, likte særlig buen i speilet og den flotte oppbevaringen av spill og regninger. For ikke å snakke om EKTE rot - ikke dette interiørblogg-jukserotet, nei det skal se skikkelig barnevennlig og godt ut!! Takk for fantastisk lesning!!

  SvarSlett
 4. Bente: Tusen takk! Jeg har lagt mye sjel i innredningen her, ja.

  dobbelmamma: Takk for at du linket til meg! Det varmer også at mine tips er verdifulle for deg og gir deg inspirasjon. Kjøkkentips kommer.

  Renate: Skal ikke kimse av ekte rot. Ikke noe får mamma (meg) så sysselsatt som EKTE ROT! Viktig å holde seg i bevegelse vettu - ellers synker man. (eller var det makrellen, det?) Buen på speilet er noe av det jeg setter mest pris på her hjemme, så tusen takk. ;-)

  SvarSlett
 5. Hehehe, fantastisk bra, Alanna!

  SvarSlett
 6. Hei hei,
  Tusen takk for koslig hilsen på bloggen min. Så koslig med nye lesere, og det gir meg en grunn til å ta meg i nakken og oppdatere litt oftere :P Hvordan fant du fram til bloggen min?

  Kjempebra innlegg ;) Skal jammen titte innom deg også framover.

  Ja, det der med amming er ikke så lett, men nå virker det som snuppa er avvent.Nå er neste steg å få i henne noe annet enn grøt og avokado. Det er alltid noe nytt å ta tak i ;)

  SvarSlett
 7. Hei Alanna

  WOW, for et herlig interiør-innlegg ♥
  Alle har vi vel ekte rot, som vi forøvrig må flytte rundt på for å lage "perfekte" blogg-bilder, evt. gjemme bort ved besøk i hus. Jeg har hvertfall nok av rot, kan jeg lett innrømme!

  Takk for kjekk kommentar på bloggen min ♥

  Ja, det er lett å le av det krølltang-stresset nå i ettertid, men blodpumpa gikk så det holdt mens det stod på. Jeg blir litt lett sinna når jeg er stressa kan du si, så du skjønner sikekrt hvofor sambo var forsiktig med den kommentaren sin ;)

  Når det gjelder det å nesten miste hele bloggen, så var det JEG og MALUTFORMING og OVERTRØTT som skjedde...ikke lurt å trykke på ting du ikke vet hvordan fungerer når du burde hatt fyrstikker for å holde øynene åpne! Jeg fikk meg en skikkelig støkk der, og på mirakuløst vis fikk jeg nesten fiksa bloggen tilbake som før...eller kanskje litt bedre itl og med. Jeg fikk meg et spark i ræva for å forstå meg på dette verktøyet hvertfall ;)

  Arti' du titta innom meg, hyggelig om du vil følge meg videre :)

  Mvh Anja

  SvarSlett