onsdag 15. september 2010

Obligatorisk Interiørinnlegg 2: Kjøkkenet.

Jeg lovte å komme med tips og triks til drømmekjøkkenet. -Eller det gjorde jeg strengt tatt ikke. Jeg bare lovte å vise fram hvor gjennomtenkte løsninger jeg har i mitt respektable og plassrike hjem. Alle småbarnsforeldre har jo så masse tid til overs, og denne tiden er det visst forbeholdt å bruke på loppemarkeder, i dyre interiørforetninger, maling og dekorering. Jeg er jo en fullverdig (hus)mor og bruker selvsagt masse tid og energi på nettopp dette. *kremt*


Kjøkkenet. Så stort er kjøkkenet vårt. LilleMann er med for å sette ting i perspektiv. Da ser dere at det nesten er umulig å snu seg. Dette er usedvanlig praktisk. -Man slipper å få blemmer på føttene av å gå rundt på kjøkkenet og lete etter utstyr og matvarer. Man slipper også å spise der. 


Flasken på det bildet over er IKKE konjakk eller vin eller noe annet spennende. Det er kaffesirup. Det er visst ganske kult å ha. Helst skal man ha kaffemaskin også, men sirupen først.
Flaskene på bildet under ER vin. Jeg trodde vi hadde dem for å vise dem fram. Jeg drikker jo ikke med unger til stede. Men så gjemte Helten dem innerst oppå kjøleskapet, og da ser jo ingen dem. Viste seg at det gikk an å drikke dem når man IKKE har unger tilstede! Kult. Jeg føler meg forøvrig tre hakk mer sofistikert enn vanlig bare ved å ha dem i hus.

Begge bildene over er Detaljbilder. Slik ser det ut når Helten har ryddet. Alt er organisert og har en viss plan. Men estetikk er nok ikke hans sterke side. Han insisterer på at dette er så ryddig som du får det; du er heldig om du finner benkeplaten. -Ikke at det gjør han noe. Han liker at det ser sånn ut og kaller det hjemmekoselig.

Da fortalte jeg han at hvis man ønsker veldig veldig hardt, så får du det du ønsker deg.


Ønske hardt


Og det stemte!

Kaffesirupen ble stående, dog litt lenger bak - i påvente av kaffemaskin. Oppå kjøleskapet er det imidlertid tomt. Krims-krams ble ryddet bort og vinen...vel, den ble ikke ryddet bort. Jeg tror den som ryddet kjøkenet mitt drakk den opp. *hva...JEG??*


Sånn ser kjøleskapet ut. Det er husets oppslagstavle. Jeg har en million magneter. De fleste er laget av en av mine aller aller beste venninner. Hun er KONGEN (dronningen?) av SCRAPPING. Jeg får sjelden bruk for alle. Men de fleste får meg til å smile. (tror jeg lager et eget innlegg om dem senere) Uansett...på kjøleskapet henger alt fra ungenes lekseplaner til tidspunktet for neste tannlegesjekk. Praktisk. Punktum.


Oppvaskbenken. Ikke plass til stort mer enn oppvask. Likevel er det der store deler av matlagingen foregår. Stort sett midt blant skitne kjeler og uvaskede kopper. Legg merke til det fancy interiøret. Veldig retro. Veldig. Orginalt fra 70-tallet et sted. Flisene på veggen er nok av nyere dato. Jeg gjetter 90-tallet. Modig kombo. Legg også merke til at det er ryddig. Det er kun for anledningen. Oppvaskbørsten på veggen havnet der fordi det tilfeldigvis stod en spiker der. Dette er utrolig dekorativt - særlig når børsten begynner å bli godt brukt...


Benkeplaten på andre siden. Legg merke til Moccamasteren. Jeg går for kvalitet på de viktige tingene i livet. Det er dog ikke det at jeg er så veldig glad i kaffe. -Men det er det eneste som holder meg våken gjennom dagene. Jeg kan ikke risikere at kaffetrakteren går fløyten. Det var krise sist. Merk også at Helten har donert sitt eneste liters ølkrus til oppbevaring av sleiver og slikkepotter. -Han fant visst fort ut at det ble mindre drikking og mer matlaging når han fikk en sønn. Ihvertfall hjemme hos meg.

Vel, det var det. Nå var det ikke mer å vise herfra. Men jeg har flere rom! Jeg planlegger å neste gang vise fram min innbydende innredning på mitt soverrom. Dette er absolutt rommet som oppfordrer til romantikk og søvnløse netter. -Kanskje særlig det siste. Jeg tenkte også å vise det kule gutterommet til guttene mine. Der det er lagt opp for lekselesing og stimulering av de intellektuelle hjerner.

Følg med, følg med.

6 kommentarer:

 1. Du er fantastisk morsom og jeg har ledd meg grønn, gul og blå etter disse interiørinnleggene :) *hahaha* Det virker som om noen har enormt med tid til huslige gjøremål jeg bare kan drømme om! Etter nesten 3 år i samme hus, og nesten like lang tid med oppussing er det fortsatt ting jeg skulle ha gjort (les: malt, pusset, flyttet, vasket, ryddet. Siden jeg er så heldig å ha fått ca 100% ansvar for alt innvendig husarbeid (takk for den kjære "late" samboer) så har jeg orden i det meste, men en dag uten ho mor i heimen... Ja, da ser det virkelig pent ut her! *hahaha* Det er jo logisk at skyllemiddel skal stå sammen med melk i kjøleskapet? og dopapir hører jo til under kjøkkenvasken? for ikke å glemme; bleier til lillemor skal legges i skapet selvom vi har stellebord på badet... *eeehhh*

  Venter i spenning på neste innlegg!!!

  Og jeg gleeeeeder meg :D

  SvarSlett
 2. herlig kjøkken, likte godt den komboen av 70- talls skap og 90- talls fliser.
  Her hos oss holder skuffefrontene på å falle av, jeg har tapet dem fast, og blir rasende når Thomas drar i dem slik at tapen nesten revner og skuffa henger på halv åtte.....

  Likte godt den ønsketenkningen....

  SvarSlett
 3. Ja her har du virkelig boltret deg, og vært dristig i stilvalget. Merket meg med detaljen om å slippe å spise på kjøkkenet, hvilken befrielse!

  Har selv prøvd å ønke meg ting så inderlig, uten at noe som helst har skjedd. IMPONERENDE! Send meg gjerne oppskriften hvis du har den :)

  Mannfolk og rydding gir sjeldent det resultatet vi på forhånd ville forestilt oss. Jeg tror det der med Mars og Venus og 2 forskjellige planeter stemmer godt!

  Takk for tøying av smilemusklene sånn på tampen før senga får besøk :) Natta no...

  SvarSlett
 4. Dette var herlig og morsomt å lese. Så bra at det er noen som ser verdien i hverdagens små øyeblikk og livet som det er på godt og vondt. Heldige unger som har en mamma som ikke bruker sin lille fritid på "verdslige" ting som Karlson på taket sier. Det virker som om mange tror at lykken ligger i å kjøpe seg nye ting, pynte og pusse opp. Våkn opp - tida med ungene går så fort. Nyt den mens de er små. Prater av erfaring, er mor til 4 og bestemor til 5. Tida sammen kommer aldri tilbake og vi bør gjøre den finest mulig. Ungene husker nok bedre de koselige stundene sammen med foreldrene, rundt matbordet, med et spill, på stranda, tur i skogen rundt et bål osv. Og dette kan vi ikke kjøpe. Betyr nok ikke noe for ungene om vi bytter ut møbler og interiør i hytt og pine. Ikke det som skaper kosen. Stå på videre. Jeg blir nok en trofast leser av bloggen din:-)

  SvarSlett
 5. Hehe, så morsomt!! :D

  Ang bleier, så er det veldig som folk sier at folk har forskjellig smak også når det gjelder bleier :P Vi er storfornøyd med pampers :D

  SvarSlett
 6. Takk for nok en kommentar på bloggen :) Koselig sagt av deg!! :D

  SvarSlett