mandag 20. september 2010

Obligatorisk Interiørinnlegg 3: Soverommene

Da er den guidede turen kommet til Soverommet og Gutterommet. Her er det ikke grenser på mine praktiske løsninger og overmøblering.

I dette lille hjørnet har jeg laget meg et lite kjærlighetsrede. Her har jeg hengt opp et bilde og fire (ja, det ER fire) lysestaker. Lysene i lysestakene har jeg prøvd å tenne én gang. Det var så skummelt (redd for å sovne fra dem) at nå står de å samler støv. -Og hvor flinke de er til å samle støv! Senga er egentlig bare noen madrasser på gulvet. De ligger sjelden rett og er lite innbydene. -Men du så praktisk det er å slippe å ligge på gulvet. Jeg HAR laken på...det bare ser ikke sånn ut. Det blir heller ikke stort mer oppredd enn dette.


Her, umiddelbart ved siden av sengen, har vi sovehjørnet til LilleMann. Her henger et bilde, og et dikt jeg fikk i gave av en venninne for mange år siden. Legg merke til lampen over sengen hans. Den er der bare for syns skyld - jeg glemmer å kjøpe pære til den hele tiden. Legg også merke til den kreative opphengingen av mogenkåpene til meg og LilleMann! Når det ikke lenger er plass inni skapet, så bruker vi skapdørene for det de er verd. (Skapet er kjøpt på IKEA så egentlig er de vel ikke verd en dritt) Det siste jeg vil påpeke er det fantastiske teppet jeg har hengt opp foran vinduet. Det ble funnet av Helten ute i en pose. Han mente at jeg sikkert kunne få bruk for det...det var jo nesten ikke slitt eller noe. Den enes søppel er den andres gull...? Ihvertfall har det vært gull verd for meg. Jeg kjøpte inn rullegardiner, men det var sååå mye enklere å montere dette teppet. (tre spikerstifter) -Etter at jeg vasket det. Jeg er ikke helt lassaron. På gulvet ved siden av sengen til LilleMann står en overfylt eske med leker han aldri bruker. Ved siden av sengen min står et nattbord med en skuff som er tom. Den er tom fordi LilleMann fant ut at det kuleste som finnes er å åpne den, lukke den, åpne den, lukke den, åpne den, dra ut alt inni, lukke den, åpne den. Tror jeg fikk med alt nå.


Her har vi soverrommet med vinkel fra senga mi. Her er kontorhjørnet mitt. Så intimt er det at jeg orker aldri å sitte der. Det blir for trangt til at man får tenkt. Men det er likevel superpraktisk - nå har jeg et sted å legge alt rotet jeg ikke helt vet hvor jeg skal legge ellers. Hyllen til høyre er fylt med skolebøker jeg aldri åpner, sysaker nederst, og en masse dill-dall og kontorsaker som helst skulle vært ryddet i. Ber dere legge merke til den store, fancy multimaskinen som ikke funker som den skal. Den skal funke som fax, printer, kopimaskin og scanner. -Men det er bare scanneren som funker. Høytalerne ved siden av funker ikke de heller. Helten mener likevel at han kan fikse dem og så lenge han mener det får de stå. Det kan bli lenge. Også her har vi eksempler på mine barns kunstneriske sjeler. De henger ikke spesielt godt fast og flagrer i vinden fra tid til annen, men jeg elsker dem!


 Guttas rom. Alt er alltid helt strøkent, sånn det ofte er på gutterom. Mine to eldste deler rom, ettersom det ikke er flere å oppdrive i denne leiligheten. De blir dermed tvunget til å lære masse sosiale skills som det å dele (pult), samarbeid (om å rydde), vennskap, forhandlinger osv. Legg merke til de nydelige gardinene ala 90-tall. Jeg sverger på at minst fire i klassen MIN som liten hadde de samme. Nice. Jeg har et par av nyere dato, men de passer så visst IKKE inn med den vakre grønnaktige fargen på veggene. Hmmm...MÅ få kjøpt et par litt penere gardiner til dem ass! Pen vifte tar hele plassen på den lille pulten de har på deling, men den er uunnværlig i sommervarmen. Nå kan jeg imidlertid rydde den bort, regner jeg med. Hattene kostet 10,- stk og var supersuksess. Med en gang de tar de på blir de nemlig transformert til Michael Jackson. Skateboardet som står på nattbordet som står ved siden av pulten og for langt fra senga til å egentlig være nattbord, skulle egentlig HENGE på veggen. Så langt kom vi aldri. -Men det står på listen. :-P


Pulten er spesiallaget av snekkernaboen i underetasjen. Den er delt nøyatig på midten, slik at begge har hver sin plass. Den er også laget av rester og biter funnet litt her og der. Disse er samlet opp igjennom mange år av huseieren vår (som er 90 år og av den sorten som ikke kaster NOENTING og gjerne plukker ting opp fra søpplebøtter og konteinere her og der. Det er ekstreme mengder søppel den mannen har. Det er også en del gullkorn).


Guttas lekeskap. Dette er den siden som praktisk nok mangler dør. Det er egentlig et klesskap, modifisert med provisoriske hyller. Skapet er stygt som juling, men her er det huseier som bestemmer. Vi fikk IKKE lov å kvitte oss med det. (Her kommer samlerens ånd fram i all sin grusomhet) Så da får man gjøre det beste ut av det. This is it. Full utsikt over rotet.

Helt øverst ligger ulltøy. Det ligger der for at mor skal ha full oversikt over hva som er rent og hva som ikke er rent til vinteren. De kommer nemlig til å få bruk for det. Veldig. Oppå skapet ligger det vi eier og har av ekstra sekker, ryddig og oversiktlig. 1. klasse sekken til Elia som han sluttet å bruke allerede til jul i 1. klasse samme med en 60 liters tursekk og litt annet knask. De fikk ikke plass i boden. Den er nemlig knøttliten og overfylt. Lekkert lite innslag av "voksen" på et ellers så barnlig rom. Legg også merke til fotballskjerfene. De er fra et så lite lag at de er nesten unike.

Guttas helt unike og spesiallagede køyeseng. Den er halvannen bredde både oppe og nede. Også laget av snekkernaboen i underetasjen. Den mangler stige totalt, men det er jo bare positivt ettersom guttene både får øvet seg på problemløsig idét de skal opp øverste køye. De får også litt fysisk aktivitet. Nyttig. Underkøya brukes ivrig som kosested. -Også som spiseplass hvis ikke mamma følger godt nok med.

Dett var dett. Jeg har spart det beste til slutt: Badet. Det merker jeg at jeg gleder meg veldig til å vise fram. *grøss* Igjen, følg med!

7 kommentarer:

 1. *haha* Dagens latter :) Gleder meg til neste :)

  SvarSlett
 2. *ler*
  For noen fantastiske interiørinnlegg du har laget he-he, jeg gjorde det samme en gang for lenge siden, dog ikke så inngående og detaljerte som dine, men alikvel litt i overkant avslørende... ikke hadde jeg ryddet før fotosjuten heller he-he

  La meg påpeke at bildene fra mitt hus ble knipset mitt i den værste ammetåka...

  Ligger på gammel bloggen, my kingdom my castle, tror jeg?

  Utrolig mange flotte detaljer fra hjemmet ditt
  :-D

  SvarSlett
 3. SV: Jeg spiser selv kjøtt og ser ikke noe galt i det. Men det jeg reagerer på er den unødvendige slaktingen av dyr. Jeg jobber jo i butikk og ser litt av det bare på svinnet man får. Det er unødvendig at vesner skal dø for ingen nytte. Dyr spiser andre dyr, men de tar bare det de trenger og dreper uten å spise hvis de frykter for eget liv. Her snakker vi om massiv slakting av dyr, som bare blir kastet i søppelen etterpå. Der snakker vi om å slå sultende folk i ansiktet.

  Jeg reagerer også på at mennesker nok en gang setter seg over dyrene, ved å ikle seg dem. Enten om det er en pels eller et stykke biff du tar på deg. Respektløst er det.

  SvarSlett
 4. Disse innleggene var gull, du skriver så bra! :D Gliste meg gjennom alle tre! Jeg skjønner frustrasjonen, jeg har selv bodd med samboer på ca 60 kvm - og jeg syns ofte DET ble trangt, uten barn og alt! :)

  sv// DET vil jeg også! SÆRLIG i klesbutikker, jeg trenger absolutt ikke flere vitner til at jeg ikke får igjen bukseknappen, haha.

  Det er en klesbutikk her i byen jeg har helt slutta å gå inn i, selv om jeg liker klærne der - de som jobber der har provisjon av salget (kjenner ei som jobba der før) og det er et helt ekstremt kjøpepress. Ikke bare det, men jeg har sett og hørt betjeningen lyve så det renner når potensielle kunder prøver klær. Jeg gikk innom der for et par uker siden fordi de hadde bukser på salg, mens jeg var i prøverommet overhørte jeg hun som jobba der, som takk og lov var opptatt med et annet "offer" . Hun sa til kunden at "DEN var nydelig på deg - hvis ikke DET DER er stilig, ja, så vet ikke JEG hva som er stilig!" (Oversatt - hvis du ikke liker den, så har du så dårlig smak at du er fortapt). Da jeg kom ut, så jeg en dame stå der i en bukse som slett ikke så bra ut på henne, og hun var tydelig usikker og ukomfortabel. Jeg la fra meg buksen jeg hadde prøvd og gikk - og jeg går ikke inn igjen dit heller.

  SvarSlett
 5. Igjen et herlig innblikk i dere hjertevarme hjem !!!

  SvarSlett
 6. Jeg digger også de hankene/krokene man kan henge på dørene, hvor man kan henge fra seg det meste - elsker slike løsninger;D Og haha, de 90talls gardinene tror jeg faktisk min lillebror hadde på sitt rom i sin tid;D Ser ut som utsikten er veldig fin fra gutterommet også. Når det gjelder vifte, er jeg fullstendig avhengig av en (flere) på sommerstid -og vet du, jeg har fremdeles på viften om natten, som jeg har hatt siden i sommer, og det er fordi jeg er blitt så vant til å sovne til den lyden♥ Dessuten er jeg som oftest alltid varm av meg, og fryser veldig sjeldent, så jeg takler viften veldig bra i slutten av September, jeg;)

  SV; Så skjønn du er, kjære deg;D Tusen takk for den herlige kommentaren - og så rått at du har blitt hektet på serien pga meg, haha, det digger jeg å høre!

  SvarSlett
 7. Jeg bare må vike fra mitt eget prinsipp og dobbelt postet svaret mitt på kommentaren din...here goes:

  SV:hahahahahahahah 15 mnd og 13,5 kg? For en pusling. Min var 1,5 kg mer en din ved 15 mnd.
  Nå er han 4 år 110 cm og ca 23 kg , så han er fortsatt langt utenfor skjema men på ingen måte feit. Faktisk så har han ikke en enesete valk
  Barn skal ikke slankes..ja med mindre de har sykelig og farlig overvekt. Babyer har vel neppe det.

  Ps. dessuten så kaller vi ham ikke for puggen, men PLUGGEN, jeg antar at det var en skriveleif fra din side?

  SvarSlett