mandag 19. april 2010

Jeg er helt impregnert...

Den venter en liten nevø inni denne vakre damens mage. Jeg har kalt den Krølle siden jeg fikk vite om den og siden den fremdeles ikke har noe navn (forslag taes visst imot med takk), så er det fremdeles mitt kosenavn det henvises til når det er snakk om babyen. Noe sier meg at det blir sittende som kosenavn. :-P

 SuperSøster med Krølle i magen

Ihvertfall. Krølle er mitt andre tantebarn og min foreløpig eneste nevø. Jeg gleder meg like mye som moren til å bli kjent med krabaten og det føles nesten som å gå gravid selv. Jeg er bare så ekstremt spent og glad og utålmodig. Så har det skjedd at nesting-instinktet har slått til like mye her hos meg som hos moren til Krølle. Jeg vet ikke riktig om det er en god ting, men det er nå slik det er.

Lille Krølle skal overta Brages duovogn, og selv om jeg er litt lei meg for å gi den bort, fordi det har vært en helt SUPER vogn, så ser jeg at behovet er voksende (høhø, ordspillmesteren!) hos SuperSøster. Jeg har dermed gått igang med oppgaven det er å rengjøre og klargjøre vognen for ny bruk. I bytte har SuperSøster skaffet oss en flott trille som Brage kan bruke istedet. Den var kjøpt brukt og trengte en vask den også, så hvorfor ikke gjøre det samtidig?

Naken trille

Strippet først Brio'en vår og begynte med det samme å strippe trilla. Det var ikke like enkelt. Jeg måtte skru løs stoffet! Jeg gikk jeg løs på oppgaven med stor iver. Det eneste jeg ikke fikk av var kalesjen. Den var boltet og sydd fast... Jeg puttet alt i vaskemaskinen, brukte bare bittelitt vaskepulver og satte på skånsomt program. Kalesjen på Brio'en måtte vaskes for hånd, så den puttet jeg oppi vaskekummen sammen med fronbøylen til trillen.

Kalesjen måtte vaskes i kummen. 
Her er vaskingen ferdig og den står og renner fra seg

Trekket til Brio'en måtte jeg vaske tre ganger! Men da det endelig var rent at det nesten skinte. Fikk det sammen igjen og satte igang å google for å sjekke om det var mulig å bytte et par smådeler på rammen. Det var første gang jeg hørte om at man kunne sende vognen på service. Genialt!

 Vaskemaskin! Genial greie. :-P

Mens Brio-trekket ble vasket på nytt og på nytt prøvde jeg å puzzle sammen trillen igjen. I min iver over å få AV trekket, hadde jeg ikke sett så nøye på hvordan det egentlig var festet i første omgang, så jobben ble en skikkelig IQ-test. Jeg svettet og bannet og hang over vognen mens jeg klødde meg i hodet. De logiske stedene skruene hadde sittet så ut til å ha forsvunnet i løse luften og jeg begynte å miste motet. Men heldigvis har jeg skruene på plass i eget topplokk, så vognen kom sammen slik den hadde vært. Stor seier. Trillen ble også synlig penere etter en vask, og når jeg i tillegg puttet ullposen i vognen fikk jeg nesten lyst til å legge meg oppi selv...

 Brage prøvesitter den nyvaskede og nymonterte trilla si!

Deilig med ullpose! Myyyk

Mens jeg satt og googlet service på barnevogn kom jeg også over en anbefaling om å impregnere vognene jevnlig, så jeg kom hjem etter å ha levert vognen på service med tre sprayflasker med impregneringsmiddel. Tre, fordi jeg på flasken leste at den kunne brukes til yttertøy, sko, skinn, sekker...og brått hadde jeg en hel liste med ting som trengte impregnering.

I tillegg ble jeg bitt av vaskebasillen ettersom jeg så så stor effekt. Jeg har også to triller til. Den ene mistenker jeg er fra tiden jeg ble født. Den er enkel, uten kalesje men i god stand. -Og veldig støvete etter å ha stått rolig på ubestemt tid. Denne hadde jeg tenkt å ha som ekstratrille - evnt låne den bort til Celine på 3 som fremdeles blir trøtt i bena av å gå langt. Den siste er en paraplytrille. En sånn man slår sammen så den tar veeeldig lite plass. Jeg hatt den med på fly som håndbagasje. Genial sak. Den har allerede vært på et heller støvete besøk på Filipinene, pluss at den har stått lagret i en støvete kjeller ganske lenge og den så ut som den hadde fått sopp-flekker.

LilleMann i den geniale paraplytrillen :-D

Jeg bestemte meg for å prøve å vaske de to også. Ny IQ-test for hvordan få løs trekket fra ekstra-trillen, og paraplytrillen krevde skruhjern igjen. Jeg svettet og bannet, men da de kom ut av maskinen var det som å få en helt ny trille! Begge to!

Jeg har slått meg løs med impregneringen også og nesten forgiftet meg selv i alle avgassene enda jeg stod ute på verandaen. Til nå har jeg impregnert: Hele duovognen, trillen, ekstratrillen, paraplytrillen, to utebukser, to jakker, to par joggesko, et par hansker, en skolesekk og ullposen. Fremdeles står flere ting på vent. Skolesekker, bilseter, hansker og vesker.

Men nå må jeg nesten gå...plutselig tittet solen fram og da tror jeg nesten jeg skal ut å impregnere litt mer....

2 kommentarer:

 1. Gratulerer med nevø på veg :-)

  Og for en innsats med vognene !!! Fantastisk.
  Det er jo så kjekt med triller, jeg elsker min dobbel-trille som jeg alltid har liggende i bilen, den er genial til handleturer.

  Har også en enkel trille så da har jeg den ene i bæresele. Kjekt med forandring :-)

  Ha en fin uke !

  SvarSlett
 2. Hehehe, du har virkelig tatt i! Og det liker jeg. Typisk oss å virkelig gjøre det skikkelig når vi først har begynt! :P

  SvarSlett