tirsdag 23. august 2011

Mentalt fraspark. Kick-Off

Denne høsten skal jeg ha Kick-Off. En kampsport-inspirert time som jeg virkelig gleder meg til å ha. Jeg skal ikke ha den i Armfeldsalen. Så høy prestisje har jeg vel ikke enda. ;-) Men jeg skal til gjengjeld ha Kick-Off både på Gløs og på Dragvoll. 
Kick-Off er en time for de som har lyst til å trene noe annet enn de vanlige aerobic-trinnene og har behov for å slå og sparke litt rundt seg. Til musikk. Bevegelsene er tøffe og intensiteten er svært høy. En time som gir en litt mer maskulin følelse, kanskje. Og den absolutt eneste timen der det er lov å være sint. Hvor det faktisk ser veldig bra ut, og har en positiv effekt på energinivået ditt at du drar fram ditt sinteste ansikt og slår med hele kroppen. 

Det er snakk om skyggeboksing, så her kan man jo forestille seg hva som helst. Gud vet hvor mange "slemminger" jeg mentalt har slått i bakken på en slik time! Og vekkerklokka mi. Den har mentalt fått gjennomgå. Hvem sier at det bare er mennesker man kan være sint på og slå fra seg av? ;-)

I Kick-Off beveger man seg i uvante bevegelsesbaner og selv om alt skal være kontrollert, kan bevegelsene har stor kraft og være raske. Jeg er alltid støl i hele torsoen hvis det er lenge siden jeg har hatt en slik time. For ikke å snakke om innsiden av lårene. Utsiden av lårene og hoftene er dessuten helt kake. Det kommer av at spark til siden og bak ikke vanligvis implementeres for mye i en vanlig aerobic-time. Eller hva med jumpkick? Det er ikke så vanskelig som man skulle tro!

Det er også lagt inn styrkeøvelser for hele kroppen, spesielt overkropp. Bena får gjerne naturlig belastning, ettersom vi holder på så mye "nede". Det betyr at istedet for å fylle timen med hopp, slik man gjerne gjør på en puls-time, så fyller man timen med mye dype knebøy, utfall og spark i forskjellige former for å få pulsen like høyt opp. Det gjør at det brenner godt i låra et par steder i løpet av timen.

Samme belastningen kommer ikke like naturlig på overkroppen ettersom vi bare slår ut i luften. Støl vil du bli, men uten skikkelig belastning vil du ikke få noe særlig styrkeøkning eller muskeldefinisjon. Derfor har jeg lagt inn en knallhard styrkelåt for hele overkroppen ganske tidlig i programmet, hvor vi trener både tradisjonelle push-up og litt mer utradisjonelle øvelser. Alle utrolig effektive, og alle kan trenes på det nivået du er og likevel kan du ha noe å strekke deg etter.

Timen er lagt opp for at alle skal kunne følge den, men det er alltid en klar fordel om man har noe erfaring fra enten saltrening, dans eller selvsagt: kampsport. Er du ny og du synes det er vanskelig å holde følge - ikke gi opp. Kom tilbake et par ganger og slå deg løs. Ingen bryr seg om hvordan du tar deg ut eller om dine slag ikke er like rette som hun foran deg. Det viktigste er at du beveger deg og har det moro. -Og at du blir sliten.

Timen er lagt opp sang for sang. De fleste er enkle og følge med på, men jeg har også lagt inn et par litt mer utfordrende - for at du skal ha noe å strekke deg etter. Det er viktig å utfordre seg selv mentalt og fysisk.

Musikken er tøff og motiverende og mer preget av rock enn mange andre timer. -Uten at det blir kjedelig. Rock finnes i mange former. Og jeg har selvsagt også lagt inn andre sjangere for å bryte opp litt. Det viktigste er at timen har driv som gjør du får lyst til å slå!

Det er på denne timen jeg føler meg mest sexy, på tross av svette og knallrødt ansikt. Musikken og de tøffe bevegelsene har sitt og si for den følelsen. Dessuten føler man seg tøff og sterk der man slår ut i løse luften og øver teknikk og mentalt dreper negative aspekter i livet.

Dette er timen for dem som har lyst til å kjenne på nye sider av seg selv.3 kommentarer:

 1. Vi må jobbe med guarden din ;)
  Men ikke værst :D Fikk nesten lyst til å bli med jo :)

  SvarSlett
 2. Kanskje du kan lære meg? ;-) :-D Dessuten er det dritgøy. Så du har å være med en gang. Jeg var med deg! (Og hvis jeg får det til, er jeg gjerne med igjen...ihvertfall på besøk. Kjekt å øve litt på ordentlig også innimellom!)

  SvarSlett
 3. Det kan jeg gjøre vettu ;) Fordi akkurat nå ser det ut du skal skyte med pil og bue med bakerste hånd, fremfor å beskytte deg :D
  Men jeg blir gjerne med om man får en prøvetime uten å betale stort :) Må bare la meg få igjen kondisen, etter en kneskade jeg sliter med :p

  SvarSlett