torsdag 4. mars 2010

Umulige oppgaver

Stå oppreist mer enn 5 minutter
    - Sofaen er min beste venn. Der kan jeg sette beina opp under meg, eller jeg kan legge meg strakt ut. Problemet er at ligger jeg sånn for lenge, sovner jeg. Det burde jo være en god ting, men det føles ikke godt når de to eldste barna mine ser på meg med bekymring i blikket og spør "Skal du sove igjen, mamma? Du sover hele tiden!"

Spise vanlig mat som brødskiver
   -  Jeg er vanligvis ikke veldig glad i brød, men nå orker jeg ikke spise hvis ikke maten er tilberedt slik at den er overmåte fristende. Det er blitt et alvorlig problem. Jeg tror rett og slett kroppen har mer behov for å sove enn å spise, slik at all mat vokser i munnen min.

Huske på småting
   - Tja, huske på større ting er igrunn like vanskelig. Jeg surrer rundt meg selv og går mest i mine egen lille verden. Det er ikke så behagelig som det høres ut.

Gjennomføre oppgaver uten å vimse det til halveis
   - Jeg har alltid vært vimsete og distré, men nå står jeg i dusjen med vannet på og husker omtrent ikke at jeg skal ha shampo i håret... Håper det går fort over.

Sove sammenhengende i 8 timer
   - Det meste jeg har sovet sammenhengende er 4 timer. Og da er det grunn til å rope Halleluja. Hvorfor får jeg ikke orden på soverutinene til LilleMann? Er jeg en eksepsjonelt dårlig mor?

Konsentrere meg om skoleoppgaver for mer enn 5 minutter av gangen
   - Vel...skolen kommer i andre rekke, enda jeg elsker studiene mine og kan kose meg med pensum.

Gjennomføre en treningsøkt uten å bli støl
   - Jeg blir støl HVER GANG jeg trener. Helt sprøtt. Vitner om at kroppen ikke greier å restituere seg slik den burde. 

Komme meg opp første gang alarmen ringer om morgenen
   - Liker alltid å slumre alarmen 10 minutter, men nå handler det om overlevelse. Jeg trenger at den ringer flere ganger bare for å motivere nok energi til å stå opp og for å unngå at jeg sovner igjen.

Være glad og munter de morgenene jeg står opp på grunn av alarmen
   - Stakkars guttene mine som opplever en morragretten mor. Det er ikke sånn jeg vil være. Det er ikke sånn jeg egentlig er. Men jeg greier ikke gjøre noe med det! :-(

Komme meg igjennom en dag uten kaffe eller sjokolade
   - O, herlige iskaffe. Sjokolade smaker ikke godt for tiden, men inntaket øker blodsukkeret og konsentrasjonen kan samles for en stakket stund.

Få tid til, eller ork til, å gjøre ting jeg har lyst til
   -  Jeg leser bloggene til foreldre som ser ut til å ha energi til alt! Deres verden er perfekt og de har tid til å tenke på interiør. De snakker om oppussing og dekorering og rydding og pynting og det med både en og to unger på armen. Det nærmeste jeg kommer er å tørke over bordet etter at vi har spist og da er jeg også ekstra fornøyd med meg selv. :-P

7 kommentarer:

 1. Har du noen gang tenkt på at bloggen er en mulighet til å konstruere virkeligheten? Det er en måte å "velge ut" ting fra sitt liv og presentere det for omverdenenen. Det er akkurat som en facebookprofil. Vi velger profilbildet vårt ut fra hvordan vi tror omverdenen skal se oss. Ønsker vi å se ut som en festjente så legger vi ut festbilde, ønsker vi å se sunn og glad ut legger vi ut et bilde av oss på sykkel, og ønsker vi å se ut som et familiemenneske tar vi et bilde av oss selv med et søtt barn i armkroken.

  Blogger er ikke så mye annerledes. Jeg tror veldig mange er bevisst å vise kun det perfekte og gode fra sitt liv. De viser ikke fram de sure morgenstundene, hybelkaninene og de kjedelige kveldene med fotene på bordet.
  De presenterer sin verden som perfekt. Hvorfor?!?
  Jeg tror de har et stort behov for å lure både seg selv og andre. Kanskje teit, men kanskje litt lurt også - hvis man tenker på Loven om tiltrekning.

  I dont know.

  Men jeg vet iallefall at jeg digger din ærlige måte å presentere din perfekte ikkeperfekte verden på!
  Så DRIT i de perfekte bloggerne! Djeeezuz, hvem vil ha et rosa liv?

  Hvis du søker god mat så anbefaler jeg deg forresten og ta en titt på gårsdagens blogginnlegg til meg. Fikk smake en fantastisk god rett med mye grønnsaker og digg, så den kan nok du like! Smakte lasagne-aktig! NAM!

  Ha en fiiin dag, du vakre!:)

  Klem fra Yvonne

  SvarSlett
 2. Hadde tenkt å legge igjen en lang kommentar her, men alt jeg hadde tenkt å si er i kommentaren til Yvonne!:)

  Vil bare legge til at du må passe på å få tid til å slappe av innimellom alle slagene! Ta vare på deg selv midt oppi småbarnsliv, studier, trening etc.
  Barna dine, alle rundt deg og ikke minst deg selv, har det så mye bedre med en Alanna som er i live og oppegående enn en supermamma som skal klare alt på en gang! Noen ganger er det lov å ta et lite steg til siden og si at man trenger en timeout fra studier og arbeid for at man kan komme sterkere tilbake senere :)

  Du er en sterk og flott jente! Og jeg er sikker på at guttene dine er stolte av deg og elsker deg for akkurat den du er :)

  Stor klem fra en mamma som også skulle hatt minst ett ekstra døgn i døgnet for å få tid til alle oppgaver, samt litt hvile :)

  SvarSlett
 3. Merker at du beskriver hverdagen min, bortsett fra det med søvnen. Det er såååå mye som skal gjøres til en hver tid og jeg skjønner ikke, som du beskriver, hvordan folk kan ha det strøkent hjemme HELE tiden! Jeg tror de har alt for lite å gjøre;)

  SvarSlett
 4. Kan bare signere kommentarene fra alle over. Tror vi alle kjennr oss igjen i innlegget ditt. Jeg forundres også over hva alle andre får tid til, og ikke minst hva de har ork til.

  Når ungene er i seng her om kveldene bruker jeg 5 min på å hive lekene oppi en kasse slik at jeg har fri passasje til å gå fra stua til kjøkkenet uten å snuble.
  Det er min definisjon av "ryddig" for tiden.

  Så slenger jeg meg i sofaen med smågodt og TV, og der blir jeg til jeg legger meg. Kan ikke huske sist jeg var utenfor døra en kveld, men jeg har ikke lyst eller energi heller....

  SvarSlett
 5. Jeg ser at alt jeg skulle si, allerede er sagt i kommentarene dine :) Stå på, snart er det vår, og alt blir lettere når det er mildt og lyst ute ;)

  Takk for kommentarer på Kilimanjaro - turen vår! :)

  SvarSlett
 6. SV; Jeg prøver i hvertfall. Har liksom sært nok kosthold fra før om ikke jeg skal stappe i meg sjokolade til enhver tid :D

  Jeg klarer nå ikke å sette stølhet sammen med ordet glede - det er vondt. Jeg trente Nike Dynamic på SATS, heftigste gruppetimen jeg har vært med på ever :D

  SvarSlett
 7. Du leser ikke bloggen min og ser at jeg har tid til alt, og har et hav av energi. Mitt liv er heller ikke perfekt.
  Jeg kjenner meg godt igjen i dine påstander!!

  SvarSlett